A Novesta történelme visszanyúlik egészen az előző század harmincas éveibe, mikor Jan Antonín Baťa, a híres cipész, megnyitotta új gyárát a Szlovákia közepén elhelyezkedő városban, Partizánske-ban.

Az idő múlásával,s a Novesta az akkori társadalom egyik legkiválóbb és legkedveltebb márkájává vált, nemcsak a régi Csehszlovákia területén. Az egyedülálló sportcipők, s feltűnő és időtlen formatervezésük, az egész világon közkedveltté váltak.
Ha minőségi formatervezésről beszélünk, nemcsak a divatos hozzáállásról, hanem környezetünk s egészségünk iránti felelősségünkről is szót kell ejtenünk. Emiatt használunk természetes alapanyagokat, mint például a természetes kaucsuk, 100% pamut és len. Ezeknek az alapanyagoknak köszönhetően gyárthatunk magas minőségű, hibátlans ökológiai cipőket.
Ezután precíz kézi munkával egészítjük ki a cipőt. Ez a rendkívül ökölógiai folyamat nyomot hagy – a cipő körül egy gumi sáv képződik, mely hűen tükrözi sportcipőink kiváló minőségét.
Itt, a Novestánál rendkívül büszkék vagyunk kézzel készített cipőink tradíciójára, üzenetére s minőségére. Örömmel tölt el, ha megtisztel minket azzal, hogy vásárol webáruházunkban, melyben a legújabb kollekciót is megtalálja, vagy csak meglátogatja azt.